Despre noi

Restaurantul Sultan Mehmet ofera o atmosfera rustica,relaxanta de familie. Clientii care ne incanta cu prezenta lor din momentul in care pasesc pe domeniul Sultanului,aceastia devin musafirii lui. Va asteptam sa incercati delicatesele vastei bucatarii turcesti preparate special pentru dumneavoastra intr-o bucatarie special amenajata cu cuptor de lemn si gratar cu jar. Restaurantul este situat in Brasov, pe strada Griviței nr. 1W, lângă IVECO.

 

 

În 2013 am pornit în căutarea celor două aspecte pe care noi le respectăm mai presus de toate : calitatea și savoarea.Bucătăria turcească are o istorie lungă, astăzi, este în mare parte moștenirea bucătăriei otomane, care poate fi descrisă ca fiind o fuziune rafinată a bucătăriilor din Asia Centrală, Orientul Mijlociu și cele din Balcani. Bucătăria turcească a influențat bucătăriile vecinilor, inclusiv România. Rețetele culinare diferă de la o zonă la alta, în funcție de tradiții și de geografie. Sudul este faimos pentru rețetele de kebab, baclava și cataif. În partea de est, bucătăria turcească folosește mult maslinele și uleiul de măsline datorită cultivării lor intense în zonă. Pe coastele Mării Negre se consumă mult pește și porumb datorită influențelor slave și balcanice. Legumele și verdețurile sunt nelipsite în mâncarea din zonele învecinate Mării Mediterane, Mării Egee și Mării Marmara.

Centrul Anatoliei are multe specialități, precum keskek, manti si gozleme. Fasolea,roșiile,ardeii,vinetele sunt principalele ingrediente din bucătăria tuceasca. Fisticul,migdalele și nucile se folosesc în deserturi. În bucătăria turcească,compotul de fructe se consumă alături de pilaf sau plăcintele cu carne. Un rol important în bucătăria turcească o joacă vinetele. Se combină cu carnea tocată,se folosește în kebab,musaca. La fel este apreciat și iaurtul care poate însoți majoritatea meselor care conțin carne ,orez sau pâine. Ayranul este una din cele mai cunoscute băuturi turcești,obținută din iaurt amestecat cu apa și sare. România a împrumutat și ea multe rețete tradiționale turcești dar acestea au fost puțin modificate conform preferințelor noastre.

                 

Va asteptam cu drag pe strada Griviței nr. 1W, Brasov, pentru a savura gusturile care au facut Turcia faimoasa!